Akadálymentes verzió DE EN HU
KiállításokProgramokRendezvényhelyszínGyermekek kastélya
 

Múzeumpedagógiai foglalkozások

Óvodai és iskolai csoportoknak ajánljuk!

Múzeumpedagógiai foglalkozások

Múzeumpedagógiai foglalkozások a 2018/2019-es tanévben

1. Múzeumi foglalkozások csoportoknak

A foglalkozáson résztvevők létszáma min. 12 fő, max. 25 fő
Időtartama kb. 70 perc.
Kérjük, hogy a kastélylátogatás előtt legalább két héttel egyeztessék a kiválasztott foglalkozást és annak időpontját múzeumpedagógusunkkal!
A foglalkozásokra jelentkezni a lap alján letölthető űrlap beküldésével lehet.  

Múzeumpedagógusok:
Kassa Melinda
Demeter-Guba Erzsébet
Husz Zsuzsanna

Információ:
28 430 864/110,
vagy
muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu 
Gödöllői Királyi Kastély és a hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum között érvényben lévő 20% kedvezmény a múzeumpedagógiai foglalkozások esetében is érvényesíthető. A kedvezmény a végösszegből kerül levonásra, ugyanannyi főre, ugyanabban a jegykategóriában, az adott év végéig megvásárolt jegyek esetében. 

Foglalkozások a gödöllői kastély állandó kiállításaiban

Elemér-túra 5-9 éveseknek – Egy izgalmas séta során - Herceg Egérváry Elemér naplóján keresztül – bepillantunk a királyi lakosztályokba, megismerkedünk a királyi család mindennapjaival, és titkos helyekre is eljutunk.

Királyfi, királylány5-10 éveseknek – A foglalkozáson, egy feldíszíthető korona segítségével, a gyerekek maguk is királyfivá, királylánnyá válnak. Így fedezzük fel a királyi lakosztályokat és ismerkedünk a királyi család gödöllői mindennapjaival.

Vendégségben a királyi gyermekeknél5-8 éveseknek Milyen körülmények között élt Rudolf trónörökös és Mária Valéria főhercegnő a kastélyban? Hogyan teltek a királyi gyermekek napjai? A foglalkozáson megismerkedünk korabeli divatos gyermekjátékokkal, és rekonstruált viseletek segítségével a korszak főúri gyermekdivatjával.


Hová tűnhettek? Rudolf és Mária Valéria nyomában - 10 éves kortól - Hogyan élt Rudolf trónörökös és Mária Valéria főhercegnő a kastélyban? Mivel teltek a napjaik Gödöllőn? A programon bejárjuk a királyi lakosztályokat, közben csoportos játékos feladatok és rejtvények segítségével számos érdekességre fényt derítünk.

Megérkezett a király!11-14 éveseknek – Miként épült fel a királyi udvartartás? Kik vették körül a Ferenc Józsefet és Erzsébet királynét? Különleges élet tárul elénk a foglalkozáson, miközben megelevenednek a kastélyban töltött mindennapok.

Barokk élet, barokk királynő – 11 éves kortól – Milyen volt országunk a török hódoltság után? Miért alakulhatott ilyen fényesen Grassalkovich Antal karrierje? Mária Terézia uralkodását, gödöllői látogatását is felidézzük a foglalkozáson.

 

Foglalkozások a barokk színházban

Bál a kastély barokk színházában5-9 éveseknek – Főúri élet és főúri szórakozás áll a foglalkozás középpontjában, amelyen bálra készülve álarcot készítünk és táncolunk, miközben a kastély barokk színházát is megismerjük.

Barokk színház, barokk színjátszás10-14 éveseknek - A foglalkozás során megismerkedünk a 18. századi főúri színházakkal, és bejárjuk Grassalkovich II. Antal egykori kastélyszínházát. A diákok személyes szerep-élményeken keresztül szerezhetnek tapasztalatokat a barokk színjátszásról, miközben Mária Terézia gödöllői látogatásáról szóló legendákat elevenítünk fel a színpadon.


Foglalkozások a lovardában és az istállóban

Rejtély az istállóban!10-14 éveseknek - Kódfejtős játék a kastély istállójában és a Lovaskultúra kiállításban, melynek során a csapatok Erzsébet királyné lovagláshoz használt legyezőjét keresik. A program végén a résztvevők a kastély történetét feldolgozó 3D-s mozit is megtekintik.

Hololó 5-9 éveseknek – A foglalkozás során megismerjük, hogy a lovak milyen szerepet töltöttek be a főúri életben, majd végigsétálunk a kastély istállóján és a lovardán is. Végül megnézzük a kastély történetét bemutató 3D-s kisfilmet.

 

Foglalkozások a parkban (áprilistól októberig kérhető)

PARKOZOO – 6-10 éveseknek – A Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó kastélyparkban tett séta során érdekes megfigyeléseket végzünk, miközben az itt élő növényekkel és állatokkal ismerkedünk.

PARK-TÉR-KÉP – 11-14 éveseknek – A kastélypark hajdanvolt, illetve még ma is látható szobrait, és épületeit vesszük sorra a felfedezőséta során. A park bejárása csapatos rejtvényfejtéssel zárul.

 

 


 
Kérjük, hogy a kastélylátogatás előtt legalább két héttel egyeztessék a kiválasztott foglalkozást és annak időpontját múzeumpedagógusunkkal!
A foglalkozásokra jelentkezni a lap alján letölthető űrlap beküldésével lehet.  

Információ: Kassa Melinda múzeumpedagógus 28 430 864/110, vagy muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu

 
 
Az állandó kiállításokhoz kapcsolódó
múzeumpedagógiai foglalkozások és múzeumi órák árai (csoportoknak)
 
2017. szeptember 1-től

Az állandó kiállításban

Első múzeumpedagógiai foglalkozás*
(az állandó kiállítás belépőjegyét tartalmazza**)
1700.- Ft/fő
 Minden további foglalkozás *
(az első foglalkozás belépőjegyének bemutatásával)
Az első foglalkozás tanévében.

700. Ft/fő 
Rejtély az istállóban                                                       700.- Ft/fő
HoloLÓ
Vendégségben a királyi gyermekeknél című jelmezes foglalkozás ára minden esetben
1800.- Ft/fő
A barokk színházban

Bál a kastély barokk színházában és
Tégy egy próbát! Grassalkovich-legendák a barokk színpadon
 című foglalkozások árai
900.- Ft/fő

A parkban
PARKOZOO ÉS PARK-TÉR-KÉP című foglalkozások árai 400.- Ft/ fő
 
A múzeumpedagógiai foglalkozásra csoportot kísérő pedagógusok számára (10 gyermek után 1 fő kísérő pedagógus számára) a foglalkozáson való részvétel és a kiállítás belépőjegye ingyenes.

Az óvodás csoportok részére múzeumpedagógiai foglalkozás ára: 600 Ft/fő, a csoporttal max. 3 fő kísérő pedagógus jöhet be ingyen.


Egyéb kedvezmények a többi csoportra érvényesen használandók.
Gödöllői intézményeknek kedvezményt biztosítunk. 
 
*Elemér-túra; Királyfi, királylány; Barokk élet, barokk királynő; Hová tűnhettek? Rudolf és Mária Valéria nyomában; Megérkezett a király!
 
**A belépőjegy, a foglalkozás után a teljes állandó kiállítás megtekintésére is érvényes.
További kedvezményeinkről érdeklődjenek a következő elérhetőségeken:
 
Kassa Melinda
Demeter-Guba Erzsébet
Husz Zsuzsanna

Információ:
06-28/430-864/110
muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu

 
 

Csatolmányok:

- gödöllő jelentkezés 2017.doc


Megosztás:  

European Royal Residences
Gödöllő város
MNV
Sisi út
Emberi Erőforrás Minisztérium
Magyar Nemzeti Galéria
MT Zrt
SZIL-HÁZ
Új Széchenyi terv
Magyar Nemzeti Múzeum
Turisztikai Egyesület
Gödöllői Régió Turisztikai Honlapja
MÁV Nosztalgia Kft.
Zeneakadémia